Een Sedumdak is niets anders dan een groendak met vegetaties. Deze vegetaties zijn plantjes die super sterk zijn en zichzelf in stand houden. Hierdoor is het nodige onderhoud aan een sedumdak minimaal.

Kiezen voor het vergroenen en verduurzamen van uw dak met Sedum, is de meest kostenbesparende en onderhoudsarme vergroeningsmethode. Vooral als u dit vergelijkt met andere soorten groendaken. Wanneer u ook nog kiest voor Sedummatten in plaats van losse Sedumplanten, is het helemaal een fluitje van een cent. U hoeft dan niet zelf te gaan beplanten, maar u  kunt de matten eenvoudig neerleggen.

Omdat Sedummatten minder water na aanleg nodig hebben en al een goede doorworteling hebben, zullen ze in onderhoudskosten veel lager uitvallen.

Daarom kiest u voor een groendak van Sedum, de voordelen op een rij:

  1. Een Sedumdak absorbeert regenwater, vertraagd de afvoer naar het riool, zuivert het regenwater en zorgt voor de verdamping van regenwater door planten.
  2. Het aanleggen van Sedum door middel van Sedummatten kunt u eenvoudig zelf zonder hulp van externen dankzij onze aanleginstructie.
  3. Sedum zorgt voor een schonere lucht, de planten filteren fijnstof uit de lucht en zetten CO2 om in zuurstof.
  4. Een Sedumdak verlaagt de omgevingstemperatuur, door de extra laag op het dak wordt zonlicht voor 50% geabsorbeerd en 30% gereflecteerd. Dit zorgt ervoor dat de airco minder hard hoeft te werken op warme zomerdagen.
  5. Sedum verhoogt het rendement op zonnepanelen, dankzij de lagere temperatuur op het dak wordt het rendement op zonnepanelen hoger.
  6. Een groendak creëert een extra geluidsbarrière, dit resulteert in meer omgevingsrust zowel binnen als buiten.

Hoe kan het dat Sedum onderhoudsarm is?

Het voordeel aan Sedum is dat dit vetplantjes zijn, deze plantjes kunnen erg goed zichzelf in leven houden tijdens droogte, felle zon of hevige regen. Wij raden wel aan om eens in de zoveel tijd gebruik te maken van goede bemesting voor een nog gezonder en groener Sedum dak.