Houdt regenwater vast

Een sedum groendak vertraagt de afvoer van water naar de regenpijp en het riool, zuivert het regenwater en zorgt voor verdamping door het sedum. Bovendien kan het water absorberen door buffering in de planten, substraat en drainage. Hierdoor blijft het grondwater op peil en worden overstromingen beperkt, omdat de belasting van het riool wordt verminderd.

Zet CO2 om in zuurstof

Een eigenschap van planten is dat ze CO2 om kunnen zetten in zuurstof. Dit geldt natuurlijk ook voor de beplanting op uw groendak. Een groendak draagt dus bij aan een beter luchtkwaliteit.

Lagere omgevingstemperatuur

Licht van de zon wordt door planten – en dus ook sedum – voor 30% gereflecteerd en voor 50% geabsorbeerd. De omgeving zal hierdoor koeler aanvoelen en wanneer u over een airco beschikt, zorgt dit ook nog eens voor energiebesparing.

Hoger rendement op zonnepanelen

Zonnepanelen functioneren beter in een lagere omgeving temperatuur. Aangezien sedumplanten de omgevingstemperatuur verlagen, wordt het rendement van uw zonnepanelen hoger en vallen uw energiekosten lager uit.

Dempt omgevingsgeluid buiten/binnen

Een dak met sedum absorbeert geluiden en zorgt voor meer rust in en om uw pand. Het vormt eigenlijk een soort geluidsbarrière.

Verlengt de levensduur van uw dak

Met een groendak wordt uw dak beschermt tegen weersomstandigheden als zon, regen, wind en temperatuurwisselingen. De levensduur van uw dak kan hierdoor verdubbelen of zelfs verdrievoudigen. Dit kan ervoor zorgen dat uw dak wel 60 jaar of langer mee kan gaan. De investering verdient u ongeveer binnen 8 tot 21 jaar terug.

Waardevermeerdering

Doordat een groendak een natuurlijke en duurzame uitstraling heeft, zorgt dit voor waarde vermeerdering van uw schuurdak of woonhuis. Daarnaast verlengt het de levensduur van uw dak en reduceert het ook nog eens uw energiekosten.

Biodiversiteit verhogend

De variatie aan sedum planten, kruiden en grassen waaruit een groendak bestaat, bevorderden de leefomgeving van vogels en insecten als vlinders. Vooral in steden waar veel steen is, geeft het bewoners meer groen in het aanzicht.

Brandwerende laag

Aangezien een groendak van nature heel vochtig is, creëert u een natuurlijke brandwerende laag op uw kantoor-, woning- of schuurdak.

Snel groen, nauwelijks onderhoud

Met de sedum beplanting van de SedumSpecialist creëert u direct een groen resultaat. De vegetatie is met zorg gekweekt en bij oplevering zijn de matten voor 90% bedekt met groen. Hierdoor is de kans op onkruid ook een stuk kleiner en is onderhoud minimaal.

Tot slot erosiewering

Een sedum groendak zorgt voor een solide en erosiewerende bovenlaag. Hierdoor is de kans op stormschade aanzienlijke kleiner bij harde wind.