Een lichtgewicht groendak aanleggen

In de video hiernaast plaatsen Koen en Wouter in Son een groendak en maken hierbij gebruik van de lichtgewicht sedumtrays uit de webshop. De heren staken hun groene vingers uit de mouwen. Want hoe makkelijk is het zelf aanleggen van een groendak nu eigenlijk echt? Spoiler: in totaal nog geen 2 uur,

Op dit dak rust 8 m² aan sedum trays, 10 zakken grind en een bladvanger. Als basis gebruiken de heren wortelwerende folie.

Instructie videos van onze kweker

Sedumtray Click 'n Go

Bekijk hier de aanlegvideo voor de Click ‘n Go, ook wel cassettes genoemd. Deze klikken heel gemakkelijk in elkaar, kijk zelf maar.

Sedumtray Lichtgewicht

Hier de aanlegvideo voor de lichtgewicht sedumtray ook wel cassettes genoemd. Deze zijn makkelijk te plaatsen, kijk maar.

Pakket Lichtgewicht

Bekijk hier de aanlegvideo voor het Lichtgewicht pakketdeze plaatsen Jens en Wouter ook in hun video van 3.44 minuut. Scroll naar boven.

Pakket Traditioneel

Zie hierboven de aanlegvideo voor het Traditioneel Pakket , een traditioneel extensief groendak met een losse substraatlaag.

Instructie uitrollen sedummatten

Wist u dat het uitrollen van de vegetatiematten absoluut niet moeilijk is? Er zijn alleen een aantal zaken waar u rekening mee moet houden. In deze korte video laat onze kweker zien hoe u de matten vervoert, uitrolt en kunt bewerken.

Deze sedum matten zijn los te verkrijgen en ook zeer geschikt als bodembedekker voor in de tuin. Ook worden deze matten steeds vaker ingezet voor bijvoorbeeld schuine stukken langs water. De matten zijn 20 0cm lang en 60 cm breed.