Groene daken

Ziet u weleens groene daken? Grote kans dat het hierbij gaat om een sedumdak. Een ander woord voor sedum dak is groendak en het is niets meer dan een dak waar sedum op groeit. Sedum bestaat uit vetplantjes die super sterk zijn van zichzelf! Hierdoor hebben ze maar weinig onderhoud nodig en kunnen ze zichzelf in stand houden en zich verder ontwikkelen.

Bent u door het zien van de groene daken om u heen ook geïnteresseerd geraakt in een sedumdak? Bij de SedumSpecialist kunt u terecht voor complete sedumpakketten. Wij leveren deze pakketten aan bedrijven en particulieren. U kunt een groendak zelf aanleggen, maar wij kunnen deze taak ook op ons nemen. Wilt u meer weten over de mogelijkheden? Vraag een vrijblijvende offerte aan of neem direct contact met ons op.

groene daken sedum

De voordelen van groene daken

  1. Absorbatie: een sedum roof absorbeert water. Daarnaast vertraagt het de afvoer van water naar de regenpijp en het riool, zuivert het regenwater en wordt het water door de sedum verdampt.
  2. Doe-het-zelf: met onze sedummatten én aanleginstructie kunt t eenvoudig zelf uw eigen sedumdak aanleggen.
  3. Van CO2 naar zuurstof: de vetplantjes filteren fijnstof uit de lucht en zet CO2 om in zuurstof. Zo draagt u met een groendak bij aan een schonere lucht.
  4. Lagere omgevingstemperatuur: naast water absorberen sedumplantjes ook voor 50% zonlicht. Daarnaast wordt het licht voor 30% gereflecteerd. Hierdoor hoeft uw airco minder hard te werken op warme zomerdag. Wel zo handig.
  5. Hoger rendement op zonnepanelen: doordat sedum zorgt voor een lagere temperatuur op het dak, wordt het rendement op uw zonnepanelen hoger.
  6. Dempt omgevingsgeluid: groene daken creëren een extra geluidsbarrière, waardoor u zowel binnen als buiten meer omgevingsrust hebt.

Benieuwd naar alle andere voordelen die een groen dak met zich meebrengt? Lees het hier.

sedum kopen groen dak plaatsen woonhuis
sedum kopen groen dak schuur woonhuis
sedummatten kopen groen dak met dakkapel en grind

Onderhoud van een groendak

Omdat sedumplantjes oersterk zijn, hebben ze weinig onderhoud nodig. Toch zijn er een aantal dingen waar u op moet letten om zo lang mogelijk van uw groen dak te kunnen genieten. In de eerste plaats is het van belang dat u eens in de zoveel tijd de afvoer controleert, deze kan namelijk verstopt raken. Ook moet u de plantjes bij periode van aanhoudende droogte, water geven. Om uw sedumdak net een beetje extra kracht te geven, kunt u gebruik maken van Groendak Mest of Groendak Nutrition.  Met bovenstaande vormen van onderhoud zal de sedum mooi en gezond blijven.

Het aanleggen van uw eigen sedumdak, zo doet u dat!

Sedummatten op uw sedumdak

Zie hier hoe u zelf een traditioneel groendak aanlegt. Deze handige video van 5 minuten legt het helemaal aan u uit.

Sedumtray op uw sedumdak

Wij zijn gestart met de verkoop van Sedumtrays, ook wel sedumdak cassettes genoemd. Normaal en lichtgewicht.

Subsidie op groendaken

Soms krijgt u wel tot 50% subsidie op de aanschafwaarde. Lees hier of uw gemeente mee doet.

Voordelen sedum kopen

Waarom eigenlijk? Wij leggen u de voordelen uit van sedummatten kopen.

ADVIES VRAGEN MAG ALTIJD!

Iedereen een groendak is onze missie